Αντλίες Θερμότητας

Τι είναι οι αντλίες θερμότητας;

Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν (αντλούν) ενέργεια από ένα μέσο σε ένα άλλο.

Μια γνωστή αντλία θερμότητας , είναι το κλιματιστικό (αντλία θερμότητας αέρα – αέρα).

Οι αντλίες θερμότητας, είναι πολύ αποδοτικά μηχανήματα (είναι τα μοναδικά μηχανήματα τα οποία έχουν βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο από τη μονάδα).

Δηλαδή για κάθε ένα KW που καταναλώνουν, έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν περίπου τετραπλάσια ισχύ.

Οι νέες αντλίες θερμότητας της MITSUBISHI ELECTRIC (αέρα – νερού), έχουν την δυνατότητα να “κλέβουν” ενέργεια από τον αέρα του περιβάλλοντος και να την μεταφέρουν στο νερό της κεντρικής θέρμανσης, η του ζεστού νερού χρήσης. Αυτές οι αντλίες θερμότητας, προσφέρουν αποδεδειγμένα μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση, σε σχέση με συμβατικές μεθόδους θέρμανσης (πετρέλαιο – αέριο – αντιστάσεις κλπ)

Μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος (-25 βαθμούς), χωρίς καμία ιδιαίτερη μείωση της απόδοσης.

Είναι απόλυτα οικολογικές (Α ενεργειακή κλάση), βοηθούν στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, και προσφέρουν πολύ ευέλικτες λύσεις κατά την εγκατάσταση.

Είναι ιδανικές για υποστήριξη κεντρικών θερμάνσεων με ενδοδαπέδιο σύστημα, αλλά και εγκαταστάσεων με κλασσικά σώματα

Στην επιβεβλημένη εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ενέργεια που υπάρχει ανεξάντλητη και δωρεάν στο περιβάλλον όλη την διάρκεια του χρόνου ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα, η μονάδα ecodan μας εγγυάται την άνεση της θέρμανσης και των ζεστών νερών χρήσης της οικίας μας με το πλέον οικονομικό αλλά και φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον.

Με την απλή χρήση μίας αντλίας θερμότητας ecodan της Mitsubishi Electric για την  θέρμανση χώρων και για το ζεστό νερό, μειώνουμε  το κόστος θέρμανσης των χώρων με εξοικονόμηση ενέργειας έως 70% και ταυτόχρονα τις εκπομπές του CO2 κατά 50%. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της αντλίας θερμότητας που χρησιμοποιείται ευρέως για την θέρμανση και την ψύξη  στα κλιματιστικά, ecodan αναβαθμίζει την ενέργεια που υπάρχει στο περιβάλλον και την χρησιμοποιεί για την παροχή θέρμανσης και την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Η τεχνολογία της αντλίας θερμότητας έχει χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες και η Mitsubishi Electric έχει αναπτύξει αυτή την τεχνολογία για την εφαρμογή της στην παραγωγή ecodan, ένα από τα πιο προηγμένα και  αποτελεσματικά συστήματα θέρμανσης που διατίθενται σήμερα. Η μονάδα ecodan λειτουργεί με υψηλό βαθμό απόδοσης COP καταναλώνοντας μόλις 1 kW ρεύματος για την παραγωγή 4 kW θέρμανσης ή ζεστών νερών χρήσης.

Ανεξάρτητα την επιλογή της μονάδα ecodan (compact ή split), η Mitsubishi Electric εγγυάται την απροβλημάτιστη λειτουργία της ακόμη και σε ακραίες θερμοκρασίες έως -25 C με την τεχνολογία ZUBADAN και σταθερή απόδοση έως τους -15 C χωρίς καμία υποβοήθηση (ηλεκτρική αντίσταση κλπ).